SIFs ekonomiska situation


Under ordförandekonferensen i juli informerade styrelsen att förbundet de senaste åren har gått back med ca 1000 kronor per dag. Nu arbetar man på att dra ner kostnader och minimera förluster och ber också de lokala klubbarna om hjälp.

Svenska Islandshästförbundet (SIF) har idag ca 7000 medlemmar i ett antal lokalklubbar. SIFs ordförande Anna Albinsson har i dagarna skickat ut ett brev till samtliga lokal ordföranden med information om läget samt planer på åtgärder. I brevet ber man om ekonomiskt stöd och förslag på åtgärder.
”För att vi ska kunna genomföra tävlingar, nationella ungdomsevenemang, Sverige-ritter, SM, utbilda domare och instruktörer, ta del av FEIFs tävlingsreglemente, delta i internationella islandshästarrangemang, bli bästa nation på VM osv, så måste vi ha en central sammanhållande nivå i förbundet. Och det är den nivån vi haft svårt att bära ekonomiskt fram tills idag. Det skulle betyda oerhört mycket för förbundet om vi kunde få in ett grundkapital som gör att vi därigenom får möjlighet att arbeta med de långsiktiga förändringar vi behöver göra…..Ytterligare förslag på möjligheter att stärka SIFs ekonomi välkomnas! ”


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.