Presentation av styrelsen 2021


Ordförande Eva Rynning
Pigg och glad 65-åring som hållit på med hästar i många år, men inte alltid med islandshästar. Fick kontakt med en gammal kompis som hade en härlig töltmaskin som jag fick prova för ca 4 år sedan. Sen var det kört!
Har tyvärr ingen egen, men snälla kompisar som gärna lånar ut sina kusar till mig. Det är härligt att få komma ut i naturen och skrutta runt på dessa goingar och stämningen bland islandshästfolket är helt underbar, både på tävlingsbanorna och bland fritidsryttarna. Har varit med på nån kurs, ridit en sträcka under Sverigeritten och även deltagit i Corona-cup. Har även jobbat som funktionär vid SM och NM-tävlingar. Vill ni träffa mig, så finns jag oftast i serveringen när vi har tävlingar, eller andra träffar på vår ovalbana. Hoppas vi ses under 2021.

Eva Rynning, ordförande 2021

Vice ordförande Katta Henriksson
Jag bor ensam, mitt i centrala Jönköping. Är 57 år fyllda, jobbar på skola sen 23 år och då främst med barn som inte riktigt fungerar i skolan eller i det sociala. Har 2 söner och 1 barnbarn.
Äger en islandsvalack på 12 år, Baldur från Norrbacken. Har ridit sen barnsben med uppehåll, men då inte på islandshästar. Har varit aktiv i föreningslivet på olika sätt i hela mitt liv och kom i kontakt med Bjarg första gången på 90-talet, då höll dom till utanför Tenhult. Nu har jag varit vice ordf i några år och jag tackar för fortsatt förtroende.
Mitt ansvar där är: medlemsfrågor, kontakt med kommun o media. Bidragssök och kontakt med travet o lite annat smått o gott. Detta liv med islandshästar har gett mig så otroligt många nya vänner över hela vårt avlånga land och jag är så tacksam för det. Ni stöter på mig när det är SM, NM Sverigeritt eller varför inte några av våra egna aktiviteter på Vaggerydstravet. Kom gärna fram o byt några ord. Har ni funderingar så hör av er så svarar jag så gott jag kan.

Katta Henriksson, vice ordförande 2021

Kassör Ann-Sofie Sandberg
Jag är 55 år, bor i Bankeryd och jobbar som chef på DB Schenker i Jönköping. Jag har fem hästar Boj (shetlandsponny 24 år), Ellen (shetlandsponny 8 år), Hrönn från Winäs (islandshäst 18 år), Gnyr från Nytorp (islandshäst 11 år) och Fanny (ardenner 21 år). Hästar är min avkoppling och rekreation. Jag både rider och kör hästarna. 
Mitt ansvar i Bjarg är att sköta bokföring, se till att inbetalning och utbetalningar sker i rätt tid, att upprätta balans- och resultaträkning och årsbokslut.

Ann-Sofie Sandberg, kassör i Bjarg 2021

Sekreterare Sofie Kronemalm
text kommer

Ledamot Monica Tuvesson
Jag sitter med i tävlingssektionen, bor i Rydaholm med make Niklas och vi har fyra hästar. Vi har fyra vuxna söner och två barnbarn. Jag jobbar som robot/maskinoperatör men är egentligen undersköterska. Köpte min första islandshäst Stelpa -92, har aldrig ångrat övergången från ”vanliga” hästar till islandshäst.

Monica Tuvesson, ledamot i Bjarg 2021

Ledamot Johanna Brobäck
Jag representerar Bjargs fritidssektion. Jag är med och planerar för allt från lite mindre aktiviteter såsom ridträffar till större.
För mig är mina hästar min livsstil och jag, tillsammans med min familj, spenderar mycket tid i stallet och på hästryggen. Min dotter Ella älskar att tävla och träna hästarna, jag föredrar naturridning och gärna långa ritter. Min flock består av min man Micke, min dotter Ella 12år, mina två söner Elliot 13 år och Leo 19år, hundarna Kessie 6år och Enzo 3år, vallacken Eros 6år (miniappalousa), stoet Hamingja 4år (islandshäst), hingsten Omur 17år (islandshäst) och vallacken Birk 12år (islandshäst). Kom gärna till mig med förslag på aktiviteter, eller om du vill hjälpa till. Jag ser fram emot att få träffa dig på våra aktiviteter i Bjarg!

Johanna Brobäck, ledamot 2021

Valberedning Niklas Tuvesson

Suppleant Tina Storck/Jonsson

Suppleant Johan Nilsson

Fritidssektionen
Josefina Aronsson

Jag är med i fritidssektionen i Bjarg sedan ca 1 år.  Jag är 50 år och har ridit i stort sett hela mitt liv men till för 5 år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle äga en islandshäst… Dressyren har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag har haft 2 halvblod och fött upp 3 föl innan Moli från Hästabet kom in i mitt liv. Molle, som är hans vardagsnamn, är min själsfrände och som jag älskar denna lilla häst! Molle är idag 8 år och går från klarhet till klarhet.  Jag är med i Bjargs fritidssektion och detta gör jag för att vi efter pandemin är över kanske kan träffas på roliga aktiviteter tillsammans på eller nedanför hästryggen

Josefina Aronsson, Fritidssektionen

Fritidssektionen, Mia Boqvist

Revisorer: Malin Sjögren och Yvonne Claesson

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.